Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Milan Bužanin

Paroh iz Konjica koji je zaražen koronavirusom: Nas četvorica smo sjedili za istim stolom

bizumanin

Konjički paroh bio je 11. marta na proslavi 70 godina preduzeća “Igman“ u Konjicu

Konjički paroh Milan Bužanin, jedan je od žitelja Konjica kod kojih je potvrđen koornavirus. On je pozvao sve koji su bili s njim u kontaktu, kao i sve ostale ljude da ostanu u samoizolaciji i poštuju uputstva i naredbe.

Bužanin kaže da nema nikakve simptome i da se dobro osjeća.

“Kući sam, u samoizolaciji. Nemam nikakvih simptoma i dobro se osjećam. To su zasad uputstva doktora. Pozivam sve ljude da ostanu u izolaciji, da se virus ne širi. Pozivam i sve koji su bili sa mnom u kontaktu da se jave svojim ljekarima i da ostanu u samoizolaciji“, navodi Bužanin.

Konjički paroh bio je 11. marta na proslavi 70 godina preduzeća “Igman“ u Konjicu.

“Bio sam na proslavi i na večeri u hotelu Garden City. Sa mnom za stolom sjedio je direktor Slobode iz Čačka. On je u ponedjeljak javio da je pozitivan na COVID -19. Svi koji smo sjedili s njim za stolom, nas četvorica, odmah smo se javili nadležnim službama i testirali. Dobili smo rezultate da smo nas četvorica pozitivni“, kazao je Bužanin.

Njegova supruga i dvije kćerkice također su u samoizolaciji. One su dobro i nemaju nikakve simptome.

U Konjicu je zaraza virusom korona potvrđena i kod direktora “Igmana“ Đahida Muratbegovića, te pjevača Berin Buturović koji je nastupao na proslavi i još jednog muzičara iz društva. Danas je u ovom gradu potvrđeno  još pet slučajeva zaraze koronavirusom.

Potvrđeno da je zaražena i direktorica fabrike Ginex iz Goražda Munevera Fočo. Ona je bila u kontaktu sa ranije zaraženim osobama iz Konjica koji su prošle sedmice bili na skupu u fabrici Igman.

Na prošlosedmičnom događaju na kojem je učestvovalo skoro 200 ljudi, a među kojima su bili i federalni premijer Fadil Novalić i ministar Nermin Džindić, među zvanicama je bio i direktor Slobode iz Čačka, tamošnjeg giganta namjenske industrije, kojem je kasnije utvrđen koronavirus.

Kompanija „Igman“ d.d. Konjic je obustavila proizvodnju na period od dvije sedmice.

U periodu obustave proizvodnje će se uraditi detaljna dezinfekcija i deratizacija kompletne fabrike kako bi se za 14 dana radnici mogli vratiti na posao. Igman zapošljava 1.255 radnika i najjače je preduzeće namjenske industrije u FBiH.