Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bihać

Prva žrtva korona virusa u BiH!

kb bihac

Smrt su potvrdili iz Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić”

U Bihaću je potvrđen prvi smrtni slučaj u Bosni i Hercegovini uzrokovan zarazom od korona virusa.

Radi se o starijoj ženi koja je u Kantonalnu bolnicu “Dr. Irfan Ljubijankić” primljena prije dva dana. Danas joj je i potvrđen pozitivan test na korona virus.

Smrt su potvrdili iz Kantonalne bolnice “Dr. Irfan Ljubijankić”.

“Žena koja je imala više od 70 godina i koja je bila hronični bolesnik, umrla je u toku noći, a sada je potvrđeno da je bila pozitivna na koronavirus”, rekao je direktor Kantonalne bolnice u Bihaću Hajrudin Havić.

Istakao je i kako je drugi današnji pozitivan test, povezan s ranijim slučajem.

“Riječ je o supruzi muškarca, koji je hospitaliziran u izolatoriju Odjela za infektivne bolesti, a on je inače bio drugi potvrđeni slučaj na koronavirus u gradu Bihaću. Mlađi muškarac je i dalje u teškom stanju, ali je trenutno stabilan”, dodao je Havić.

Od danas testiranih šest uzoraka na KCUS-u, uzorci dvije osobe iz Bihaća su pozitivni na koronavirus, potvrđeno je danas iz KCUS.

U ovom gradu od početka pandemije četiri su osobe zaražene, od čega je jedna danas preminula. Pored ovih slučajeva, registrovana je još jedna zaražena osoba iz Mostara, te jedna iz Konjica, i oba slučaja povezana su s već poznatim žarištima infekcije u ta dva grada, rekao je je direktor Zavoda za javno zdravstvo prim. dr. Nermin Avdić.

Ukupno je od početka pandemije u BiH zaraženo 93 ljudi, a dvoje je izliječeno.