Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Federalni štab civilne zaštite

Donesena naredba: Zabrana kretanja mlađima od 18 i starijim od 65 godina u FBiH!

sarajevo vrijeme korona

Federalni štab civilne zaštite dodao je kako su za provođenje ove naredbe odgovorni ministri kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova

Federalni štab civilne zaštite (FŠCZ) na današnjoj vanrednoj sjednici u Sarajevu donio je naredbu kojom se na području Federacije BiH zabranjuje kretanje mlađima od 18 i starijima od 65 godina kao mjeru prevencije širenja korona virusa.

Naređuje se zabrana kretanja osobama mlađim od 18 godina i starijim od 65 godina na području Federacije BiH, stoji u odluci FŠCZ-a te se dodaje da su za provođenje naredbe odgovorni ministri kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova.

Stoga se ministarstva zadužuju da putem Federalnog operativnog centra civilne zaštite izvještavaju Federalni štab o svim preduzetim mjerama.

https://www.facebook.com/fokusba/videos/196189618475878/

“Ova naredba stupa na snaga danom donošenja i primjenjuje se do 31. marta 2020. godine“, piše u naredbi FŠCZ-a, koju je potpisala komandantica Jelka Milićević, inače ministrica finansija i zamjenica premijera Federacije BiH.

Vlada FBiH je 16. marta zbog globalne pandemije korona virusa proglasila stanje nesreće.

Foto: N1

Naredbe Federalnog štaba civilne zaštite objavljujemo u cijelosti:

1. Naređuje se zabrana kretanja osobama mlađim od 18 godina i starijim od 65 godina na području Federacije BiH.

2. Za provođenje ove naredbe odgovorni su ministri kantonalnih ministarstava unutrašnjih poslova.

3. Zadužuju se ministarstva iz tačke 2. ove naredbe da putem Federalnog operativnog centra civilne zaštite izvještavaju Federalni štab o svim poduzetim mjerama.

4. Ova naredba stupa na snaga danom donošenja i primjenjuje se do 31. marta 2020. godine.