Fudbal

Nakon 560 dana

Fudbaleri Reala se u nedjelju vraćaju na Santiago Bernabeu

09/09/2021

To će biti prva utakmica na tom terenu još od 1. marta prošle godine, prije pandemije, kada je Real u velikom derbiju pobijedio Barcelonu sa 2:0

Fudbaleri Real Madrida vratit će se u nedjelju na svoj stadion “Santiago Bernabeu”, 560 dana otkako su posljednji put igrali na tom terenu.

Čuveni madridski stadion je prethodnih 18 mjeseci renoviran, radovi nisu završeni, ali će stadion biti otvoren za ograničeni broj navijača, za utakmicu u nedjelju od 21 čas, kada će Real igrati protiv Celte u Primeri.

To će biti prva utakmica na tom terenu još od 1. marta prošle godine, prije pandemije, kada je Real u velikom derbiju pobijedio Barcelonu sa 2:0.

“Fudbal se vraća na ‘Santiago Bernabeu’. Veoma je uzbudljivo reći to nakon svega što smo proživjeli u ovim tužnim i čudnim vremenima”, rekao je predsjednik Reala Florentino Peres.

U sklopu pandemijskih mjera, vlasti dozvoljavaju klubovima popunjenost 60 posto kapaciteta stadiona, što bi značilo gotovo 50.000 ljudi na “Santiago Bernabeu”, ali će samo nekoliko hiljada u nedjelju biti na stadionu.

Očekuje se da će radovi na stadionu biti završeni do kraja 2022. godine.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.