Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Fudbaleri Sparte po kazni prebačeni u ženski tim

vacha34

Prvotimci Sparte iz Praga Lukas Vacha i Tomas Koubek narednih dana će trenirati sa ženskim timom ovog kluba – i to po kazni koja je posljedica uvreda koje je dvojac izrekao na račun sutkinje Lucije Ratajove u remiju Sparte i Zbrojovke Brno (3:3) u češkoj prvoj ligi.

– Kako bi se na terenu uvjerili da žene nisu vješte jedino pored štednjaka u kuhinji, njih dvojica će morati na trening s našim klupskim damama, kazao je generalni direktor Sparte Adam Kotalik za Lidove noviny.

koubek34

Golman Sparte Koubek kazao je kako žene ne bi trebale suditi na muškim utakmicama, jer je njihovo mjesto pored štednjaka. Slične aluzije u svom obraćanju sutkinji za vrijeme utakmice imao je i njegov klupski kolega Lukas Vacha. Predsjednik nogometnog saveza Češke Miroslav Pelta najoštrije je osudio izjave prvotimaca Sparte.

Tomas Koubek ubrzo je zažalio zbog svoje izjave koja jasno izražava muški šovinizam, te uputio izvinjenje i na Instagramu postavio sliku svoje supruge i kćerkice, uz tekst: Volim svoje najdraže cure i želio bih da one u životu ostvare nešto na što ćemo svi biti ponosni.