Fudbal

Dočekali ih specijalci

Fudbalerima Crvene zvezde nije dozvoljen ulazak na Kosovo

09/10/2019

"Imamo zabranu ulaska na teritorij Kosova. Ne znamo razlog, ali zabranu je izdala vlada Kosova", kratko je novinarima na granici rekao Zvezdin generalni direktor Zvezdan Terzić

Pripadnici kosovske specijalne policije ROSU dočekali su na graničnom prijelazu Jarinje, koji dijeli Srbiju od Kosova, autobuse s igračima i navijačima Crvene zvezde i zabranili im ulazak u zemlju.

Crvena zvezda je u 14 sati trebala u Kosovskoj Mitrovici igrati utakmicu šesnaestine finala srpskog Kupa protiv FK Trepče, srpskog kluba sa sjevera Kosova koji se takmiči u četvrtoj srpskoj ligi. Nogometni savez Kosova je mjesec dana pokušavao spriječiti odigravanje utakmica, a uoči parlamentarnih izbora koji su se prošlog vikenda održavali u toj zemlji izdana je zabrana ulaska delegaciji Crvene zvezde.


Srpski klub bio je obaviješten da je zabrana i dalje na snazi, ali nakon što je nogometni savez Srbije, organizator takmičenja, potvrdio termin i mjesto odigravanja utakmice, Zvezda je krenula prema Kosovu. S njom je na Jarinje došlo nekoliko stotina pripadnika Delija, ali nikome nije dozvoljeno da uđe na Kosovo jer je tamošnji nogometni savez u međuvremenu zabranio odigravanje utakmice na teritoriju zemlje.

“Imamo zabranu ulaska na teritorij Kosova. Ne znamo razlog, ali zabranu je izdala vlada Kosova”, kratko je novinarima na granici rekao Zvezdin generalni direktor Zvezdan Terzić.

Nakon što im je zabranjen ulazak u zemlju, autobus s igračima Zvezde okrenuo se i krenuo prema Beogradu.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.