Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

zbog koronavirusa

Fudbalerima u Engleskoj zabranjeno rukovanje prije utakmice

ban-handshake-premier-league

U saopćenju objavljenom na zvaničnoj web-stranici engleskog prvenstva navedeno je kako je, zbog rastuće zabrinutosti i širenja korona virusa, od predstojećeg vikenda pa do daljnjeg, zabranjeno rukovanje fudbalera i sudija pred početak utakmica

U skladu s mjerama koje se širom svijeta poduzimaju radi zaštite od korona virusa, u engleskoj Premier ligi donesena je odluka prema kojoj se fudbalerima zabranjuje rukovanje pred početak utakmice, kako se to obično radi, javlja Anadolu Agency (AA).

U saopćenju objavljenom na zvaničnoj web-stranici engleskog prvenstva navedeno je kako je, zbog rastuće zabrinutosti i širenja korona virusa, od predstojećeg vikenda pa do daljnjeg, zabranjeno rukovanje fudbalera i sudija pred početak utakmica.

Istaknuto je kako kod ceremonije prije susreta neće biti velikih izmjena, fudbaleri i sudije će zajedno izaći na teren, stati u liniju, a potom će, bez rukovanja, svako zauzeti svoje mjesto.

Na društvenim mrežama vrlo brzo su uslijedili različiti komentari na ovu odluku. Mnogi su se zapitali “hoće li biti dozvoljena duel igra”, i kako će se igrači ponašati “kada dođu u situaciju direktnog kontakta sa protivničkim igračem u toku utakmice”. Mnogi su mišljenja da bi ovakva odluka mogla biti “teret igračima tokom utakmice” iz prostog razloga jer “i oni su živa bića, i njih je vjerovatno strah od mogućeg prenosa opasnog virusa”.