Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

spremne sobe za izolaciju

Iz UKC Banja Luka se oglasili o stanju oca i sina zaraženih koronavirusom

ukc-banja-luka55

Prema riječima dr. Čuković, UKC RS pripremio je tri sobe za izolaciju zaraženih pacijenata

Dežurni ljekar na Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra /UKC/ RS Olja Čuković rekla je da se otac i sin zaraženi virusom korona nalaze u izolaciji, nemaju nikakvih tegoba i dobrog su opšteg stanja, ističući da je ovaj zdravstveni centar spreman za eventualni prijem novih pacijenata zaraženih ovim virusom.

Čukovićeva je navela da virus korona sam po sebi nije novi virus, ali da se pojavio novi genotip koji ima malo veći epidemijski potencijal, te se zbog toga raširio svuda po svijetu.

“Obolijeva dosta ljudi koji su u kontaktu sa zaraženima, ali nisu svi teško bolesni. Građani treba da prate stanje i ako nemaju tegobe i temperaturu ne treba da paniče”, rekla je Čukovićeva za ATV.

Ona je dodala da u slučaju da se tegobe pojave građani treba da se telefonom jave svom porodičnom ljekaru koji će biti u kontaktu sa nadležnim epidemiolozima, a oni će dati dalja uputstva.

Čukovićeva je istakla da su preventivne mjere pranje ruku i kijanje u maramicu koju poslije toga treba baciti u smeće kako bi se zaštitila okolina.

Prema njenim riječima, UKC RS pripremio je tri sobe za izolaciju zaraženih pacijenata.

“Ulaz u sobe je sa vanjske strane i na taj način pacijenti koji treba da budu smješteni u izolaciju neće ugroziti druge pacijente koji se nalaze na Infektivnoj klinici”, rekla je Čukovićeva.