Judenburg

Cura izbola Bosanca nožem i ostavila ga da iskrvari: Tvrdi da ga nije htjela ubiti

topelement

Njen identitet nije objavljen, ali jesu detalji iskaza u pooliciji

Austrijska policija potvrdila je tragični događaj u Judenburgu, gradu u Gornjoj Štajerskoj.

Život je izgubio 37-godišnji državljanin BiH.

Austrijska policija još uvijek istražuje okolnosti događaja, no ono što se zna je da je osumnjičena za ubistvo njegova 32-godišnja djevojka, inače državljanka Austrije, piše Krone.at.

Njen identitet nije objavljen, ali jesu detalji iskaza u pooliciji.

Naime, prema pisanju austrijskih medija priznala je da je, nakon kraće svađe u njihovom stanu, napala Bosanca nožem i dva puta ga ubola u nogu. Nakon napada nožem, za koji se pretpostavlja da se desio u noći s utorka na srijedu, žena je napustila stan i ostavila muškarca da iskrvari na podu.

Tek u srijedu u popodnevnim satima alarmirala je spasilačke službe, no hitna pomoć je stigla prekasno. U stanu na drugom spratu pripadnici hitne pomoći zatekli su beživotno tijelo muškarca. Komšije kažu da nisu čule nikakvu svađu kobne večeri, a istražiteljima je nejasno zašto ni uhapšena djevojka, a ni ranjeni muškarac nisu odmah pozvali pomoć.

U Državnom uredu za kriminalističku policiju Štajerske pretpostavljaju da ubodi nožem u prvi mah nisu bili fatalni, a javno tužilaštvo u Leobenu naložilo je obdukciju i toksikološki pregled tijela. Žena osumnjičena za ubistvo, negirala je da je imala namjeru da ubije, a odvedena je u zatvor u Leobenu, objavila je u četvrtak uprava državne policije.