Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga prvaka

Fudbalerke SFK Sarajevo visoko porazile prvakinje Izraela

fks_fudbalerke

Protivnika u 2. krugu ovogodišnjeg izdanja UEFA Lige prvaka SFK 2000 Sarajevo saznati će u narednim danima

Fudbalerke SFK 2000 Sarajevo ostvarile su veliki rezultat danas na utakmici UEFA Lige prvaka za žene u kojoj su sa 4:0 savladale prvakinje Izraela, ekipu WFC Ramat Hasharon.

Prvu priliku na utakmici imale su fudbalerke SFK 2000 Sarajevo kada je kapitenka Alisa Spahić isprobala svoj udarac iskosa, s lijeve strane, ali lopta odlazi direktno u ruke golmanice šampionki Izraela.

Sredinom prvog poluvremena, tačnije u 19. minuti igračice bordo-bijelog kluba mogle su do vodstva. Poslije dobrog prodora Kapetanović, lopta dolazi do šesnaestogodišnje Ana Marije Milinković, koja s pet metara šutira preko gola.

Potom je Jasna Đoković dva puta izblokirana, a u 36. minuti Armisa Kuč je u dva navrata bila blizu postizanja golu, ali ono što ona nije uspjela, jeste Selma Kapetanović dvije minute prije odlaska na poluvrijeme. Ona se lijepim driblingom oslobodila svoje čuvarice i preciznim udarcem dovela SFK 2000 Sarajevo do zasluženog vodstva.

Odmah na otvaranju drugog poluvremana gošće iz Izraela su imale dobru priliku, ujedno i prvu u susretu do tada, ali je golmanica Hasanbegović sačuvala svoju mrežu nakon udarca s distance.

Na drugoj strani, uzvratila je Armisa Kuč koja na proigravanje Amele Kršo izlazi sama pred gol gostiju iz Izraela, ali neuspijeva postići pogodak. Ipak, njeni napori su se isplatili u 65. minuti. Đoković je izbacila Kuč odličnom asistencijom, a crnogorska reprezentativka u redovima SFK 2000 Sarajevo postigla je gol i riješila pitanje pobjednika na današnjem susretu UEFA Lige prvaka.

Do kraja susreta, SFK 2000 Sarajevo nastavio je s napadima, a to se isplatilo u 76. minuti. Kuč je uposlila Anu Mariju Milinković koja preciznim udarcem pogađa mrežu Ramat Hasharona. Druga šesnaestogodišnjakinja u redovima SFK 2000 Sarajevo je također postigla gol. Kuč je upisala asistenciju, a Maja Jelčić u 83. minuti postiže četvrti gol u mreži prvakinja Izraela na današnjem susretu.

Do kraja susreta bilo je još prilika za igračice SFK 2000 Sarajevo, ali je susret završen sa 4:0 u korist višestrukih prvakinja BiH.

Protivnika u 2. krugu ovogodišnjeg izdanja UEFA Lige prvaka SFK 2000 Sarajevo saznati će u narednim danima, saopćeno je iz tog kluba.