Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

na granici s albanijom

Crnogorska policija zaplijenila dvije tone marihuane, bila sakrivena u voću i povrću (FOTO)

El56yJ4WkAI8AOQ

Iz Uprave policije Crne Gore kazali su da je tom prilikom uhapšen albanski državljanin E. C. (40) u čijem su teretnom vozilu, na graničnom prelazu Božaj, pronađene dvije tone marihuane

Crnogorska poliicija je zaplijenila dvije tone marihuane na graničnom prelazu sa Albanijom, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz Uprave policije Crne Gore kazali su da je tom prilikom uhapšen albanski državljanin E. C. (40) u čijem su teretnom vozilu, na graničnom prelazu Božaj, pronađene dvije tone marihuane.

“Uprava policije i Uprava carina su realizovale zajedničku akciju, koja je sprovođena više od dva mjeseca u cilju presijecanja međunarodne rute krijumčarenja narkotika iz Albanije preko Crne Gore ka zemljama Zapadne Evrope. Carinskom organu prijavljena je tranzitna pošljika voća i povrća koja je bila namjenjena zemljama Zapadne Evrope“, kazali su iz Uprave policije.

Pojašnjava se da je detaljnim pregledom robe otkriveno devet paleta na kojima se nalazila marihuana težine oko dvije tone. Nakon toga je viši državni tužilac u Podgorici naložio da se E. C. uhapsi zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlaštena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.

Operativni podaci, kako se navodi, ukazuju na to da je organizovana kriminalna grupa aktivna na području Albanije pokušala da prokrijumčari marihuanu ka Zapadnoj Evropi.

“U toku je dalje sprovođenje međunarodne istrage sa policijom Albanije i policijama zemalja Evropske unije“, navodi se.