Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

finansijski problemi

Fudbalski savez Španije obećao 500 miliona eura pomoći klubovima

el clasico (1)

Novac će pomoći klubovima koji ne mogu vratiti izgubljena sredstva od televizijskih prava iz perioda kada se utakmice ne igraju

Fudbalski savez Španije uspostaviće fond vrijedan 500 miliona eura za pomoć klubovima koji su zapali u finansijske probleme zbog globalne pandemije korona virusa, prenosi Anadolu Agency (AA).

Novac će pomoći klubovima koji ne mogu vratiti izgubljena sredstva od televizijskih prava iz perioda kada se utakmice ne igraju. Planirano je da se iznos vrati u periodu od pet godina.

Pored toga, FS Španije se obvezao da će pozajmiti četiri miliona eura neprofesionalnim muškim i ženskim klubovima.

“Želimo sjesti sa predstavnicima La Lige i razgovarati o problemima koje mogu imati neki klubovi. Moja poruka je povezanost, nada, disciplina. Cijeli fudbal, od najnižeg ranga do elitnog, treba poslati poruku solidarnosti, zajedno možemo zaustaviti ovaj virus“, rekao je Luis Rubiales, predsjednik FS Španije.

Rubiales je zdravstvenoj službi Španije ponudio na upotrebu hotele i osoblje nacionalnih reprezentacija, uključujući psihologe i fizioterapeute.

U Španiji je od posljedica zaraze korona virusom prema posljednjim zvaničnim podacima preminulo 3.647 ljudi, dok je potvrđeno 49.515 slučajeva oboljenja COVID-19.