Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Arena Sport"

Fudbalski savez Srbije mijenja pravila usred sezone, najviše će pomoći Zvezdi?!

crvena zvezda

Što se tiče Partizana, jasno je da uskoro mjesto stranca neće zauzimati francuski napadač Bajbek. Ostali klubovi u Srbiji nemaju problem sa velikim brojem stranaca. Dovoljno da mnogi to protumače kao uslugu vječitim beogradskim rivalima

Nije baš običaj da se pravila mijenjaju usred fudbalske sezone, ali u Fudbalskom savezu Srbije (FSS) najavljuju da bi se to moglo desiti.

Gostujući u studiju televizije Arene Sport, sportski direktor FSS Vladimir Matijašević je otkrio da igrači sa pasošem Evropske unije uskoro neće imati status stranca u srbijanskoj ligi.

Takva odluka će značajno olakšati posao, prije svih treneru beogradske Crvene zvezde Dejanu Stankoviću, ali i njegovom kolegi na klupi ljutog rivala Partizana Aleksandru Stanojeviću.

Crvena zvezda na spisku ima sedmoricu legionara, uključujući i Ričarda Odadu koji je u procesu dobijanja srbijanskih papira. Ali Matijaševićeva najava o promjeni statusa stranca, nedvosmisleno ukazuje da takav epitet više neće imati Dijego Falčineli i tek pristigli Filipo Falko. Također, i El Fardu Ben ima francuske papire.

Što se tiče Partizana, jasno je da uskoro mjesto stranca neće zauzimati francuski napadač Bajbek. Ostali klubovi u Srbiji nemaju problem sa velikim brojem stranaca. Dovoljno da mnogi to protumače kao uslugu vječitim beogradskim rivalima.

„Moje mišljenje je da su četvorica igrača sa inostranim pasošem sasvim dovoljna kada je riječ o klubovima Superlige. Crvena zvezda je sa tim brojem pravila značajne rezultate u Evropi. Međutim, mi smo potpisali ugovor o priduživanju evropskoj uniji. Što znači da ćemo morati da promijenimo pravilo. Igrači sa tog podneblja neće biti stranci“, rekao je za Arenu Vladimir Matijašević.

Na konkretno pitanje voditelja od kada će biti na snazi novo pravilo, Matijašević je poručio:

“Vrlo brzo…”.