odlukom vlade

Hrvatska o 1. februara ublažava mjere, jedna od njih je da se djeca vraćaju u škole

Zagreb: Epidemiološke mjere promijenjene jedino u obrazovanju i sportu
28.01.2021., Zagreb - Odrzana je sjednica Vlade RH na kojoj se raspravljalo o epidemioloskim mjerama nakon 1. veljace. Photo: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Od ponedjeljka se proširuje i mogućnosti za bavljenje sportom, što uključuje treninge i rekreaciju, ali samo na otvorenom prostoru

Potpredsjednik hrvatske Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović najavio je u četvrtak da se, u sklopu popuštanja epidemioloških mjera, od 1. februara svi učenici osnovnih škola vraćaju u učionice, te se dopuštaju treninzi i rekreacija na otvorenom prostoru.

“Zbog pozitivnih trendova odlučili smo se za popuštanja koja nisu velika, ali su značajna za dio populacije. Fokusiramo se na djecu i odlučili smo se za povratak u školu svih učenika osnovnih škola”, rekao je Božinović na sjednici Vlade.

Od ponedjeljka se proširuje i mogućnosti za bavljenje sportom, što uključuje treninge i rekreaciju, ali samo na otvorenom prostoru. Omogućuje se i korištenje bazena i balona za pojedinačne beskontaktne sportove, jer se u tim sredinama virus sporije širi zbog klora i prozračnosti.

Popuštanje se ne odnosi na korištenje zajedničkih prostorija, kao što su tuševi i svlačionice.

“Još uvijek nije trenutak za otvaranje sportskih dvorana za sport”, istaknuo je Božinović.

Također je ustvrdio da Hrvatska, uz Estoniju, trenutno ima najblaži režim epidemioloških mjera u EU.

Nove mjere vrijedit će od 1. do 15. februara, a Božinović se nada da će nakon toga uslijediti njihovo novo revidiranje, prenosi Hina.