Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

reakcije

“Fukare” razočarane sportskom i ljudskom reakcijom čelnika Slobode

fukare sloboda

Isti ti navijači nisu dopustili Azmiru Husiću da od Slobode napravi privatnu prčiju, pa neće ni tebi Senade

Povodom transparenta koji je zgrozio sportsku javnostu u BiH, a koji je osvanuo na jučerašnjem premijerligaškom meču Slobode i Željezničara, kada su pripadnici navijačke grupe Fukare na sjevernoj tribini na morbidan način vrijeđale Ivicu i Amara Osima, oglasila se saopštenjem i navijačka grupa iz Tuzle.

Reakcija koju potpisuju “Fukare Tuzla 1987”, čini se, izazvana je prethodnom sportskom i ljudskom reakcijom čelnika Slobode, koji su se ogradili od sramotnog transparenta.

Evo njihovog saopštenja…

“Predsjednik naše svetinje Slobode Senad Mujkanović je novim saopštenjem nastavio interni rat sa najvjernijim navijačima koji su tu bili davno prije njega i ostat će nakon njegovog boravka na čelu kluba.

“Gospodin” predsjednik se putem spomenutog saopštenja ogradio od uvreda upućenih “sportskim prijateljima” iz glavnog grada.

Navijačka skupina koja podupire naše “sportske prijatelje” redovno vrijeđa Tuzlu i “Fukare” redovno, neovisno o mjestu odigravanja susreta “Slobode” i “Željezničara”.

Ti isti “sportski prijatelji” sa Amarom Osimom na klupi su odigrali herojski u Trebinju, toliko su bili dobri da ih je pobijedio “Leotar”.

Tim porazom naših “sportskih prijatelja” iz Sarajeva koji su te godine bili šampioni države. Sloboda je ispala iz lige.

Ti navijači od kojih se ograđuju Senad i pobočnici su u dvije godine druge lige obišli Bosnu i Hercegovinu uzduž i poprijeko.

Isti ti navijači nisu dopustili Azmiru Husiću da od Slobode napravi privatnu prčiju, pa neće ni tebi Senade.

Zapamti ko uđe u rat sa navijačima iz njega izlazi poražen.

“Senade o***** i upravu povedi”!

Fukare Tuzla 1987!”.