Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Snooker velemajstor

O'Sullivan ušao u legendu: Postavio je rekord koji vjerovatno niko nikada neće oboriti

ronnie_o_sullivan

Legendarni sedmostruki svjetski prvak Stephen Hendri drugi je na vječnoj listi igrača po broju “centuryja” u karijeri sa 775 takvih rezultata

Ponajbolji svjetski igrač snookera Ronnie O'Sullivan postao je prvi igrač koji je u karijeri ostvariti hiljadu “centuryja”, odnosno breakova s troznamenkastim brojem bodova, javlja Anadolu Agency (AA).

Engleski snooker velemajstor O'Sullivan večeras je osvojio turnir u Prestonu (Players Championship), a u finalu je rezultatom 10:4 savladao australskog rivala Neila Robertsona.

Petostruki svjetski prvak je finale završio nizom od 134 poena, što mu je bio jubilarni hiljaditi “century”.

Jedan od najpopularnijih snooker igrača svijeta 43-godišnji O'Sullivan i večeras je pobrao simpatije publike u dvorani “Guild” tako što je završni udarac izveo lijevom rukom.

Legendarni sedmostruki svjetski prvak Stephen Hendri drugi je na vječnoj listi igrača po broju “centuryja” u karijeri sa 775 takvim rezultata.

O'Sullivan je zbog brzine igre dobio i nadimak “Rocket”. Drži i rekord s 15 pobjeda s maksimalnim breakom od 147 poena. Jedna od tih partija trajala je rekordnih pet minuta i 20 sekundi.