Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Furija u osmini finala, Nolito i Morata izrešetali Turke

spanija turska

Španci su nastavili nevjerovatan niz bez poraza na evropskim prvenstvima. Pobjeda protiv Turske od 3:0 u 2. kolu grupe G, Furija je ubilježila i 14. utakmicu u nizu bez poraza na smotrama najboljih evropskih selekcija.

Pobjedom protiv Turske Španije se plasirala u osminu finala.

Epitet junaka večeras su ponijeli Alvaro Morata i Nolito. Prvi je zabio dva gola (34. i 48. minuta), a drugi jedan zabio (37.) i jedan namjestio. Inače, Nolito je zabio pet golova u posljednjih pet utakmice u dresu Španije.

Turska se večerašnjim porazom najvjerovatnije oprostila od Evropskog prvenstva u grupnoj fazi takmičenja.

Teško je vjerovati da Turci uopšte mogu dobiti Čehe, a još teže da s eventualnom pobjedom i osvojena tri boda mogu biti među četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije na kraju grupne faze.

Odigrali su Turci još jednu veoma lošu utakmicu.

Kapiten Arda Turan pamtit će je dugo, i to ne baš po lijepom. Naime, u drugom dijelu utakmice, u nekoliko navrata turski su navijači gromoglasno zviždali kada bi Turan dobio loptu.

Petorka iz 2008.

Španski selektor Vicente del Bosque na ovo je EP poveo čak pet igrača koji su bilio dio reprezentacije na EP 2008. u Austriji i Švicarskoj, kada je počela “renesansa” španskog reprezentativnog nogometa. Tada su a i danas dres Španije nose Iker Casillas, Andres Iniesta, Cesc Fabregas, Sergio Ramos i David Silva. Protiv Turaka samo Casillas nije bio na travnjaku.

Tablice vam donosi SofaScore – rezultati uživo