Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Futsal: Makedonija u Zenici nadigrala BiH

BiH – Makedonija 2:3

Reprezentacija Bosne i Hercegovine u futsalu odigrala je večeras u zeničkoj Areni prvu od dvije prijateljske utakmice s Makedonijom. Gosti su u odličnoj utakmici na kraju slavili pobjedu rezultatom 3:2, javlja Anadolu Agency (AA).

U večerašnji susret bh. reprezentativci krenuli su napadački, te je gol za vodstvo stigao u 13. minuti, a postigao ga je Nermin Jusić. Nakon vodećeg gola, gosti iz Makedonije, za koje je selektor Boro Matan naglasio da su nepoznanica, nameću svoj tempo igre i tri minuta kasnije uspijevaju izjednačiti preko Darka Rangotova.

U drugom poluvremenu Makedonci su napravili pritisak i postigli golove u 21. i 23. minuti utakmice. Za 3:1 pogodili su prvo Martin Todorovskim, a potom i Dragan Petrović. Čast bh. tima do kraja je spasio Nijaz Mulahalilović, pogotkom za konačnih 2:3.

“Dobro smo otvorili utakmicu, poveli 1:0 i imali šanse i igru cijelim tokom prvog poluvremena. U drugom je krenulo loše. Primili smo dva brza gola, što je obilježilo utakmicu. Iskoristili smo skoro sve igrače, pa sa te strane možemo biti zadovoljni. Uvidjeli smo na čemu trebamo raditi i ispunili smo svoj cilj”, rekao je Matan.

Selektor reprezentacije Makedonije, Ivan Božović nije krio da je zadovoljan rezultatom u Zenici.

“Svaki trener mora biti zadovoljan kada pobijedi, a s obzirom da je ovo meni prva utakmica na mjestu selektora, zadovoljstvo je još veće. Mislim da smo većim dijelom odigrali dobru utakmicu. Imali smo problema u prvih 15 minuta. Igrali smo u grču, ali sam htio svima da dam šansu. Nismo imali agresivnost i brzinu, ali smo ipak stvarali šanse. Poslije toga kao da smo ubacili u višu brzinu”, rekao je Božović.

Reprezentacija BiH od utorka boravi u Zenici, gdje će 25. marta odigrati još jednu prijateljsku utakmicu s istim protivnikom. Ovaj ogled igrat će se s početkom u 18 sati u Areni.