Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

"Igraj fudbal, živi život"

G-Drive fudbalski turnir U-17: Osam renomiranih klubova u borbi za trofej

Sport Centar – Vizual (1)

Ove godine smo obezbjedili i direktan prijenos turnira na kanalima Sport Klub, istakao je Dejan Radović direktor turnira

G-Drive osmi međunarodni fudbalski turnir “Igraj fudbal, živi život” ove godine će se održati od 13. do 16. juna u glavnom gradu BiH, a utakmice će se igrati na stadionu “Otoka” i Centru za edukaciju, sport i rekreaciju “Safet Zajko”, uz direktan prijenos na kanalu Sport Klub.

Organizator ovog već sada tradicionalnog turnira je Udruženje za podsticaj kulture i sporta “Profesional” iz Sarajeva. Pravo nastupa imaju igrači do 17 godina, a i ove godine renomirani klubovi stižu u grad na Miljacki.

Učešće na ovogodišnjem turniru uzele su ekipe iz zemalja regije i Evrope, tako će na pomenutim terenima snage odmjeriti, sljedeće momčadi: MTK Budapest (Mađarska), Lokomotiv Plovdiv (Bugarska), Vardar (Sjeverna Makedonija), Lokomotiva Zagreb (Hrvatska), Crvena Zvezda (Srbija), Mura (Slovenija), Željezničar i Sarajevo (BiH).

Ambasador turnira – Predrag Paja Pašić

Predrag Pašić je rođen 18. oktobra 1958. godine u Sarajevu. Sa Fudbalskim klubom Sarajevo 1976. godine osvojio je juniorsku titulu prvaka bivše Jugoslavije. Bio je član pionirske, kadetske i juniorske reprezentacije Jugoslavije, te kapiten Fudbalskog kluba Sarajevo. 1985. godine je osvojio titlu prvaka bivše Jugoslavije. A te sezone je proglašen za najboljeg igrača Jugoslavije. Učestvovao je na Svijetskom prvenstvu, a sa Štutgartom je osvojio titulu prvaka Njemačke.

Učešće uzima oko 200 fudbalera, direktan prijenos mečeva na Sport Klub-u

“Turnir i ove godine okuplja oko 200 mladih igrača iz osam klubova iz regiona i Evrope. Bez dvojbe, mnogi od njih će u budućnosti biti ambasadori sporta u svojim klubovima i državnim reprezentacijama. Na taj način glavni grad BiH široj javnosti u regionu i Evropi, putem mladih ambasadora, predstavljen je kao sportski, kulturni i turistički centar. Velika je čast biti domaćin turnira na kojem igraju odlične ekipe iz regiona i Evrope, turnir je prijateljskog karaktera jer nam je i cilj kao organizaciji da mladi igrači šire svoja poznanstva, stiču nove prijatelje, ruše barijere i uče FAIR PLAY-u, jednakosti i poštovanju. Ove godine smo obezbjedili i direktan prijenos turnira na kanalima Sport Klub”, istakao je Dejan Radović direktor turnira.

I ove godine, generalni sponzor turnira su GAZPROM benzinske stanice koje na teritoriji BiH ekskluzivno prodaju premijum goriva visokog kvaliteta G-Drive. Pored generalnog sponzora kompanije Gazprom pokrovitelji turnira su: Federalno Ministarstvo Kulture i Sporta, Kantonalno Ministarstvo Kulture i Sporta, Grad Sarajevo, Općina Centar, Općina Novi Grad, Manifestacija Novogradski Dani, Telemach i mnogi drugi sponzori.

Dosadašnji pobjednici i najbolji igrači turnira:

2012. godine – Željezničar, Tin Jedvaj (GNK.Dinamo) bio je najbolji igrač turnira

2013. godine – Rad (Beograd), Marko Grujić (FK.Crvena Zvezda) bio je najbolji igrač turnira

2014. godine – Crvena zvezda, Anes Vazda (FK.Sarajevo) bio je najbolji igrač turnira

2015. godine – Željezničar, Denis Žerić (FK.Željezničar) bio je najbolji igrač turnira

2016. godine – Sarajevo, Stefan Mihajlović (FK.Crvena Zvezda) bio je najbolji igrač turnira

2017. godine- Sarajevo, Armin Imamović (FK.Sarajevo) bio je najbolji igrač turnira

2018. godine- Vardar, Andrija Krivokapić (FK Budućnost) bio je proglašen za najboljeg igrača turnira.