Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gabriel Barbosa: Inter je najveći klub u Italiji

gabriel barbosa

Gabriel Barbosa, veliko pojačanje ‘nerazzurra’, kaže da je Inter najveći klub u Italiji, kao i da je odbio nekoliko izdašnijih ponuda kako bi došao u Milano.

Još jedan produkt čuvene Santosove škole bio je velika želja Barcelone, Juventusa i mančesterskih rivala Uniteda i Cityja, ali se na kraju ipak odlučio za pomalo iznenađujući potez.

“Veoma sam sretan što sam dio klupske historije. Cijeli Interov projekat uvjerio me je da je moj dolazak u Milano pravi potez, počev od trenera, pa sve do igrača. Ovo je najveći klub u Italiji”, rekao je dvadesetogodišnji ‘Gabigol’, “Između ostalih, odbio sam ‘ogromnu’ ponudu iz Kine, a tu su bile ponude i ostalih evropskih velikana. Takođe, moram da istaknem i da su navijači imali uticaja na moju odluku. Sretan sam što sam ovdje i što ću imati priliku da ih učinim sretnim”.

Inter želi “scudetto”, Kinezi spremili nevjerovatan nagradni fond

Navijači na Giuseppe Meazzi još uvijek nisu imali priliku da vide svog novog napadača na djelu, pošto je dobio nešto duži odmor nakon osvajanja zlata sa Brazilom na Olimpijskim igrama u Riju, ali i lakše povrede koju vuče.

“Svi su jako dobri prema meni. Jedva čekam da zaigram sa novim saigračima. Želim da dam svoj doprinos. Dobro se osjećam, u dobroj sam formi i spreman sam za naredni vikend i duel sa Bolognom. Imao sam veoma intenzivno ljeto, ali mi je Inter dao vremena da se opustim i polako se uklopim u tim. Moja pozicija na terenu nije važna – jedino što jeste je pomoć ekipi. Generacija koja je osvojila triplu-krunu davala je sve od sebe na svakom meču, a to je ono što i ja želim jer imam sjajne saigrače”, zaključio je Barbosa.

Znači, svi navijači Intera imaće priliku da ovoga vikenda na djelu vide možda i najperspektivniji napadački duo svijeta – Mauro Icardi-Gabriel Barbosa.