DF: Nastavlja se dizanje tenzija koje su okrenute protiv BiH

BiH

komsic07

Demokratska fronta još jednom skreće pažnju i upozorava na prljavu, a u novije vrijeme i ratnohuškačku kampanju koja je okrenuta protiv Bosne i Hercegovine i podizanju tenzija kod građana ove zemlje.

O cijepanju plakata stranaka i kandidata koji nisu dio vladajuće trojke, o privođenjima na informativne razgovore naših kandidata za općinska vijeća, o zabranama održavanja naših skupova (prostore lokalnih domova kulture smatraju vlastitom imovinom) od kabadahija iz SDA, kao što je slučaj u nekim dobojskim MZ, o hakerskim napadima na naše lokalne DF Facebook stranice…već smo upozoravali i to ponovo činimo.

No, stvari odlaze predaleko. Oštro osuđujemo dijelove intervjua koji je sinoć za N1 dao Andrija Hebrang, dugogodišnji funkcioner HDZ Hrvatske i dugogodišnji dužnosnik u vladama RH u nekoliko mandata.

Naime, Hebrang vrlo jasno i nedvosmisleno izjavljuje da je jedino pravo rješenje za bh. Hrvate – treći entitet.

U istom intervjuu Andrija Hebrang amnestira osuđenog ratnog zločinca Daria Kordića, tvrdeći da je u pitanju potpuno nevin čovjek!

Ako ćemo istim aršinima mjeriti tendenciozne, zlonamjerne i neistinite objede koje se prema ovoj zemlji upućuju i sa istoka i sa zapada, a hoćemo, onda je i ovdje riječ o direktnom uplitanju u unutrašnju organizaciju države Bosne i Hercegovine iz nama susjedne zemlje, također garanta provođenja Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Referendum u RS i neprilične, zlonamjerne i izazivačke izjave Milorada Dodika koje su direktno pljuvanje po državi i njenom Ustavnom sudu, neprilična i ratnohuškačka izjava Sefera Halilovića, selektivno reagovanje „vladajuće trojke“ na ove i ine ratnohuškačke izjave – ne doprinose smirivanju tenzija-već ih samo raspiruju. Slučajno ili sinhronizovano – na to pitanje nemamo odgovora. Bojimo se da ćemo ga saznati čim prođu lokalni izbori.

Zato, još jednom pozivamo sve građane ove zemlje da izađu na izbore i sami odluče kome će povjeriti svoju sudbinu, hoće li im biti život kakav oni žele ili će im ga i dalje krojiti aktuelni vlastodršci.