Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Galatasaray slavi 20. titulu prvaka Turske

Istanbul u crveno-žutim bojama: Fudbaleri Galatasaraya proslavl
Navijači turskog fudbalskog velikana Galatasaraya u Istanbulu proslavljaju osvojenu 20. titulu prvaka Turske, čime su postali najtrofejniji klub u zemlji (Bülent Doruk - Anadolu Ajansı)

Navijači turskog fudbalskog velikana Galatasaraya u Istanbulu proslavljaju osvojenu 20. titulu prvaka Turske, čime su postali najtrofejniji klub u zemlji, javlja Anadolu Agency (AA).

Svečana primopredaja pehara bit će upriličena večeras na stadionu Turk Telekom Arena u Istanbulu, a igrači Galatasaraya su u otvorenom autobusu krenuli iz klupskog centra Flotya Metin Oktay ka stadionu, a putem su ih pozdravljale hiljade vatrenih navijača.

Galatasaray će večeras 20. put u svojoj bogatoj historiji preuzeti pehar namijenjen prvaku Turske, čime su pretekli vječitog rivala Fenerbahce koji je do sada bio 19 puta šampion. Treći istanbulski velikan Besiktas je prvak Turske bio 13 puta.

Osvojenih 77 bodova iz 34 utakmice protekle sezone bile su dovoljne Galatasarayu da sa tri boda više završi ispred Fenerbahcea. Galatasaray je tako postao i prvi turski tim koji će od sada nositi 4 zvjezdice na dresu koje se dodjeljuju za svaku petu šampionsku titulu.