Notice: Trying to get property 'display_name' of non-object in /srv/storage/fokus.ba/wp-content/plugins/wordpress-seo-premium/frontend/schema/class-schema-person.php on line 152
BiH

DF stao iza ministra MUP-a TK Alene Gadže

31/05/2015

Premijer Tuzlanskog kantona Bego Gutić uputio je pismo Demokratskoj fronti (DF) u kojem traži odobrenje za smjenu kantonalnog ministra unutrašnjih poslova Alena Gadže zbog “narušavanja stabilnosti koalicije”.

Iz DF-a smatraju da ministar Gadžo može biti smijenjen isključivo ako ne djeluju u skladu sa zakonom, ne poštuju programske ciljeve DF-a ili ukoliko Skupština donese odluku o njegovoj smjeni.

– Podsjećamo premijera Gutića da su programski ciljevi među kojima su i borba protiv korupcije, kriminala, ulazak finansijske policije u javna preduzeća dio zajedničkog koalicionog sporazuma i da je primjetna razlika između ministra Gadže, ministra Bajrovića i drugih ministara iz kvote DF-a što za razliku od koalicionih partnera potpisane zajedničke ciljeve provodimo javno, glasno i beskompromisno – navodi se u saopćenju DF-a.

Također daju nedvosmislenu podršku ministru Alenu Gadži kao i svim DF-ovim ministrima u vlasti te izražavaju zadovoljstvo njihovim dosadašnjim radom, ističe DF.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.