Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Smijenjen Rudi Garcia, Roma danas predstavlja novog trenera

Rudi_Garcia_Getty_Images

Rudi Garcia ipak neće preživjeti loše rezultate u posljednjih par mjeseci, iako je danas u Trigoriji, do popodneva će biti smijenjen.

Naime, Francuz je platio ceh velikih, često i nerealnih ambicija Rome, a serija remija u posljednjih nekoliko mečeva, kao i blijede igre su ga koštale posla.

Po svemu sudeći, na klupu se vraća Luciano Spalletti kome je istekao ugovor sa Zenitom, Rusima je naplatio do poslednjeg centa i sada pregovara sa bivšim klubom. Spalletti je vodio Romu od 2005. do 2009. Sa Rimljanima je osvojio kup, igrao četvrtfinale Lige prvaka, a borio se sa Interom jedne sezone za titulu.

U tim godinama je “Vučica” igrala dobar fudbal i navijači se nadaju da bi sa Spalettijem to moglo da se desi ponovo.

Ostalo je još da se definiše dužina ugovora, za sada je najvjerovatnija varijanta da Spaletti potpiše ugovor na godinu i po dana, tačnije do lgeta 2017. Spalletti je u trci za trenera pobijedio Leonarda, Sampaolija i Bielsu.

Garcija će tako poslije dvije i po sezone napustiti Rimljane, u prvoj godini je drugo mjesto ocjenjeno kao veliki uspjeh, i prošle sezone je završio kao drugi, ali klub nije bio zadovoljan, nadali su se borbi za titulu, a nisu ni priprijetili Juventusu.

Sada su realno daleko od trke za “scudetto”, Garcija je proglašen za glavnog krivca pa će napustiti Seriju A.