Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Google radi na novom dizajnu pametnih naočala

google

Prvotna verzija Googleovih pametnih naočala je propala jer se potencijalnim kupcima jednostavno nisu sviđale. Ljudima je najviše smetao futuristički dizajn, a mogućnost potajnog snimanja pomoću kamere ugrađene u okvir još ih manje veselio.

Stoga je Google unajmio ODG i Vuzix, koji već proizvode pametne naočale, a sada rade na novom dizajnu Google Glassa.

Pred njima je jednostavna, a opet zahtjevna zadaća. Naime, oni moraju zadovoljiti želje kupaca, a oni žele da Googleove pametne naočale izgledaju kao obične naočale.

Drugim riječima, Goggle Glass moraju biti kompaktne i prilagodljive različitim oblicima okvira. Povrh svega, moraju imati normalne leće.

wall-FB56943c6419ba8

Dobra vijest za njih objava poznate njemačke optičarske tvrtke Carl Zeiss, koji su na pragu kreiranja optičke jedinice koja se može ugraditi u bilo koje naočale, koje nakon toga postaju “pametne”.

“Naša obveza je da izgledaju poput normalnih naočala. S ovom tehnologijom, možete omogućiti vrlo mali optički sistem koji je lagan i ima zakrivljen dizajn”, rekao je Kai Jens Ströder, direktor razvoja Smart Opticsa pri Carl Zeiss grupi.

Optički dizajn nije potpuno nevidljiv. Modul koji poveća težinu leće za tek 5 grama izgleda poput tamnog trokuta, ali on se ne vidi kada se ugradi u tamniji okvir.

Ekipa s Mashable portala je imala uvid u prototip novih naočala u kojima se nalazi Googleova tehnologija. Ističu kako je dizajn sasvim normalan i mogu se koristiti bez da okolina primijeti da zapravo nosite Google Glass.