Veznjak Sarajeva

Gavrić: Za reputaciju bh. fudbala, bolje da se utakmica na Pecari nikad nije odigrala

nebojsa-gavric

“Poraz od Širokog i ispadanje iz Kupa su nam teško pali”

Kada je proteklog ljeta iz OFK Bačka stigao u FK Sarajevo, Nebojša Gavrić (28) bio je relativno nepoznato ime navijačima bordo kluba, ali i svim ljubiteljima fudbala u BiH. Vremenom je pak uspio pokazati da će biti pojačanje i vrlo važan kotač u sredini terena aktuelnog prvaka naše države.

Govoreći za zvaničnu klupsku stranicu, ovaj centralni vezni, rodom iz Zrenjanina osvrnuo se na narednu utakmicu u subotu sa Širokim Brijegom, koji je eliminirao bordo tim u osmini finala Kupa BiH. Odgovorio je na pitanje kako je podnio to ispadanje i hoće li upravo to biti dodatna motivacija za susret koji slijedi.

– Nije mi ostala u lijepom sjećanju, smatram da je za reputaciju bh. fudbala bolje da se ta utakmica nikada nije ni odigrala, kao ni bilo koja slična toj. Poraz od Širokog i ispadanje iz Kupa su nam teško pali. O rivalitetu između Sarajeva i Širokog Brijega se već sve zna. Ako vam neka ekipa nanese poraz i izbaci vas iz nekog takmičenja, logično je da uvijek postoji pojačan sportski motiv da joj se revanširate – rekao je Gavrić.

Smatra da je Zrinjski u ovom trenutku glavni konkurent Sarajevu za prvo mjesto.

– Po svemu prikazanom do sada mislim da je Zrinjski glavni konkurent Sarajevu. Željezničar također igra odličnu sezonu, ali bih ipak Zrinjskom dao malu prednost zbog dobrih rezultata i igara u kontinuitetu prethodnih nekoliko godina. Čvrsto vjerujem u to da Sarajevo ima kvalitet i da može odbraniti titulu ove sezone – rekao je Gavrić.