Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

reprezentativac bih

Gazzetta dello Sport: Čistka u Interu, kakva je sudbina Edina Džeke

(SP)ITALY-MILAN-FOOTBALL-SERIE A-INTER VS NAPOLI
(230105) -- MILAN, Jan. 5, 2023 (Xinhua) -- FC Inter's Edin Dzeko celebrates his goal during a Serie A football match between FC Inter and Napoli in Milan, Italy, Jan. 4, 2023. (Str/ Xinhua)

Kapiten reprezentacije BiH želi dvogodišnji ugovor, a Inter nudi jednogodišnji uz najveće bonuse

Inter pokreće revoluciju, a vrhunac će doživjeti ovog ljeta, kad se kineski vlasnici budu počeli rješavati polovine igrača i dovoditi nove.

Ugledni italijanski sportski list Gazzetta dello Sport piše da bi klub mogao napustiti i trener Simone Inzaghi, a s njim i 11 igrača, među kojima je i reprezentativac Bosne i Hercegovine Edin Džeko.

Sjajni napadač već ima ponudu Intera na stolu, ali ona, ipak, ne ispunjava njegove zahtjeve. Kapiten reprezentacije BiH želi dvogodišnji ugovor, a Inter nudi jednogodišnji uz najveće bonuse. Postoji mogućnost da se Džeko odluči za iskustvo u inostranstvu kako bi završio karijeru, piše Gazzeta.

Marcelo Brozović je na udaru kritika da je daleko od prave forme. Bekovi Gosens i Dumfries dovedeni su jer su trebali biti velika pojačanja, no čelnici Intera sad gledaju kako bi ih se riješili. Gosens je najprije sjedio na klupi zbog Ivana Perišića, a sad mu je mjesto na lijevom boku uzeo DiMarco. Petorici igrača istječu ugovori. To su: Džeko, De Vrij, Gagliardini, Handanović i D'Ambrosio. Samos u Džeko i De Vrij ušli u pregovore s klubom.

Trojica igrača vraćaju se s posudbi i Inter ih ne bi trebao zadržati. Za Lukakua je već predsjednik Beppe Marotta rekao da ga Inter neće zadržati, a vraćaju se u svoje klubove i Bellanova i Acerbi.

Inter, koji je prije dvije godine bio prvak Italije, ove sezone već dugo nije ozbiljan kandidat za titulu. Trenutno je na trećem mjestu i bori se za evropske pozicije s Lazijem, Milanom, Atalantom, Romom i Juventusom. Inter je u Ligi prvaka ipak bio uspješan te se plasirao u četvrtfinale.