Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

četiri razloga

Gazzetta: Pirlo želi Džeku, Dijamant se danas vraća s odmora na pregovore

Sevilla FC vs AS Roma
epa08588325 Roma?s Edin Dzeko reacts during the UEFA Europa League Round of 16 soccer match between Sevilla FC and AS Roma in Duisburg, Germany, 06 August 2020. EPA-EFE/Wolfgang Rattay / POOL

Pirlo želi reprezentativca BiH zbog četiri razloga

Andrea Pirlo već je počeo s dovođenjem pojačanja u Juventus, piše Gazzetta dello Sport.

Novi Juventusov trener navodno jako želi Edina Džeku kojemu ugovor s Romom ističe za dvije godine. Kako piše Gazzetta, Pirlo želi reprezentativca BiH zbog četiri razloga, prenosi Index.

Prvi je što bi vrhunskom igrom leđima prema golu služio kao mantinela za Cristiana Ronalda, odnosno bio bi Ronaldov Benzema iz dana Real Madrida. Drugi razlog je što Džeko savršeno poznaje Serie A i ima puno iskustva igranja u Italiji te poznaje praktički sve obrane u ligi. Osim toga, Džeko je i vrhunski tehničar, a u Italiji je poznat kao veliki timski igrač.

Gazzetta ne piše koliko bi Roma mogla tražiti za Džeku, ali vjerovatno ne više od deset miliona eura budući da Edin ima već 34 godine. Odšteta neće biti problem, ali mogla bi Džekina plata budući da Sarajlija trenutačno u Romi zarađuje oko sedam miliona eura po sezoni što mu Juventus ne želi dati.

Ali, pregovori su u toku, Pirlo je već kontaktirao agenta Edina Džeke koji se danas vraća u Rim s odmora u Hrvatskoj te bi se trebao priključiti pregovorima.

Džeko je u Romu stigao 2015. godine na posudbu iz Manchester Cityja. Godinu dana kasnije Roma je otkupila njegov ugovor za 11 miliona eura, a Džeko joj se odužio sa 106 golova i 50 asistencija u 222 utakmice.