Prognoza vremena

Ljeto još nije kazalo svoju zadnju riječ: Narednih dana toplo i bez padavina

BOSNIA AND HERZEGOVINA-SARAJEVO-HEAT
BOSNIA AND HERZEGOVINA-SARAJEVO-HEAT (200731) -- SARAJEVO, July 31, 2020 (Xinhua) -- A boy cools down himself under water sprinklers from a cafe in Sarajevo, Bosnia and Herzegovina (BiH), July 30, 2020. According to the report of the Federal Hydrometeorological Institute of Bosnia and Herzegovina (BiH), on Thursday, 33 degrees Celsius were measured in Sarajevo. (Photo by Nedim Grabovica/Xinhua) Photo: XINHUA/PIXSELL

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, na jugu zemlje do 32°C

U Bosni će preovladavati sunčano, uz malu do umjerenu oblačnost, u Hercegovini sunčano i toplo. Dio prijepodneva po kotlinama i uz riječne tokove će biti dosta magle i niske naoblake.

U Hercegovini pretežno sunčano vrijeme. Vjetar slab do umjerene jačine sjevernog i sjeveroistočnog smjera.

Najniža jutarnja temperatura zraka većinom između 10 i 15°C, na jugu zemlje do 19°C. Najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 25 i 30°C, na jugu zemlje do 32°C.

U Sarajevu sunčano uz umjerenu naoblaku. Najniža jutarnja temperatura zraka oko 13°C, a najviša dnevna temperatura zraka oko 28°C., prognoza je Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Prognoza za naredne dane

U petak će biti sunčano uz malu oblačnost. U jutarnjim satima i dio prijepodneva po kotlinama centralne i istočne Bosne može biti magle. Vjetar slab do umjeren istočni i sjeveroistočni. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 23, a dnevna od 28 do 34 °C.

Sunčano uz malu oblačnost će biti i u subotu. U jutarnjim satima i dio prijepodneva po kotlinama centralne i istočne Bosne može biti magle. Jutarnja temperatura od 14 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 29 do 35 °C.

U nedjelju se očekuje sunčano uz malu do umjerenu oblačnost. Poslije podne u Bosni porast naoblake, što može usloviti pljuskove i grmljavinu. Jutarnja temperatura od 15 do 21, na jugu do 24, a dnevna od 29 do 34 °C.

U ponedjeljak će bitisunčano uz umjerenu oblačnost. Poslije podne i večernjim satima porast naoblake praćen pljuskovima i grmljavinom. Jutarnja temperatura od 16 do 20, na jugu do 24, a dnevna od 24 do 29, na jugu od 30 do 34 °C.