Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

psg ili real?

Gdje će Mbappe igrati sljedećeg ljeta? Izgleda da je jedino sigurno gdje neće

PSG radi sve da potpiše novi ugovor s Mbappeom i spriječi njegov odlazak iz kluba bez odštete

Ponovljeni žrijeb Lige prvaka već u osmini finala ovog takmičenja spojio je Real Madrid i PSG. Ovaj derbi, osim što je po imenima najveći u toj fazi natjecanja, imat će dodatnu dimenziju kad se uzme u obzir da se radi o klubovima koji se već mjesecima žestoko bore za Kyliana Mbappea.

PSG radi sve da potpiše novi ugovor s Mbappeom i spriječi njegov odlazak iz kluba bez odštete. Podsjetimo, Mbappeu ugovor s PSG-om istječe sljedećeg ljeta, a već nakon 1. januara ima pravo razgovarati s Real Madridom i o tome ne mora obavijestiti trenutni klub.

Španski As danas je objavio tekst o ovom slučaju u kojem tvrdi da će tačno tako i biti te da je PSG izgubio svaku šansu za to da Mbappea zadrži u klubu.

“Poznato je da će za 16 dana Mbappe moći razgovarati s Realom, a da ne mora brinuti o PSG-u. Čim dođe trenutak, Mbappe će sjesti s predstavnicima Real Madrida i potpisati ugovor do 2028. godine. Ipak, posao neće biti službeno objavljen dok ne prođu utakmice osmine finala Lige prvaka u kojima će Real i PSG odmjeriti snage, 15. februara i 9. marta sljedeće godine”, piše As.

L'Equipe u kontru

S druge strane je francuski L'Equipe, koji tvrdi kako je sve što As piše netačno, te da Mbappe sigurno neće potpisati nikakvu vrstu ugovora prije marta 2022.

“Mbappe neće ništa potpisati dok se ne odigraju utakmice s Real Madridom. Pregovori oko novog ugovora s PSG-om idu dalje, ali zasad nema pomaka. Scenarij je i dalje jako pesimističan za Parižane i zasad sve ukazuje na to će Mbappe na ljeto otići besplatno, ali govora o potpisima još nema. PSG mu je posljednji ugovor ponudio u avgustu, prema njemu bi postao najplaćeniji nogometaš kluba, ali Francuz je ponudu odbio”, piše francuski medij.