Igrač Barcelone

Gerard Pique objavio kolika mu je plaća

pique facebook (1)

Šest puta manja od iznosa koji je TV3 objavila da zarađuje nakon što je pristao na veliko smanjenje plaće.

Katalonska televizija TV3 je u emisiji Onze urednika i voditelja Lluisa Canuta objavila vijest koja je izazvala ogromnu pažnju.

Kritizirala je ponašanje vođa ekipe u nezapamćenoj finansijskoj krizi koja potresa Barcelonu. Navela je da kapiten Sergio Busquets te njegovi zamjenici Gerard Pique i Jordi Alba i nakon drastičnog smanjenja plaća, na koje su pristali kako bi pomogli spasiti klub od bankrota, imaju basnoslovne godišnje gaže.

Onze je objavio da je Pique prije smanjenja plaće primao 28 miliona eura godišnje te da on formalno jest potpisao smanjenje plaće, ali da je to sve nadoknadio kroz bonuse o lojalnosti. Dakle, da u trenucima najgore krize u povijesti Barcelone zarađuje na lojalnosti tom klubu.

Uslijedila je žestoka reakcija Piquea. On je na Twitteru objavio svoju platnu listu ili odrezak plaće u Barceloni, tačnije polovinu svoje godišnje gaže. Ona iznosi 2.328.884,39 eura. Pique, dakle, u Barceloni godišnje zarađuje malo više od 4.65 miliona eura. Dakle, šest puta manja od iznosa koji je TV3 objavila da zarađuje nakon što je pristao na veliko smanjenje plaće.

Pique je uz dokaz u kojem je do u cent pokazao kolika mu je plaća u statusu napisao:

“Tipovi kao ovaj koriste javnu televiziju za plasiranje dezinformacija. Evo vam polovine moje plaće za prošlu godinu, koju sam primio 30. decembra. Malo više poštujte sebe.”