Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gerrard se vraća u Liverpool kao trener na akademiji

gerrard

Steven Gerrard vraća se u Fudbalsku klub Liverpool za koji je, prije odlaska u Sjedinjene Američke Države, igrao čak 17 godina. Ovoga puta će imati drugačiju ulogu, jer će raditi kao jedan od trenera na klupskoj akademiji za mlade, javlja Anadolu Agency (AA).

Bivši kapiten Liverpoola će raditi u klupskom kompleksu za mlade u Kirkbyju, pomažući profesionalni razvoj mladih fudbalera na akademiji.

“Osjećam se kao da sam zatvorio krug. Vraćam se na mjesto gdje sam počeo profesionalnu karijeru fudbalera. Međutim, ovo nije odluka na osnovu emocija, nego na osnovu toga šta mogu ponuditi i kako doprinijeti Liverpoolu”, rekao je Gerrard za britanske medije i dodao:

“Mislim da ne moram ljudima objašnjavati šta ovaj fudbalski klub znači za mene. Ali, kada sam se vraćao želio sam da budem siguran da je to konkretna uloga i posao u kojem ću stvarno moći organizacijski pomoći.”

Gerrard je posljednju utakmicu za LA Galaxy odigrao 6. novembra 2016. godine. Odmah potom je dobio ponudu engleskog niželigaša MK Donsa da postane njihov menadžer, ali je takvu opciju odbio. Odlazak u igračku penziju zvanično je objavio 24. novembra u 36. godini.

U dresu Liverpoola od 1998. do 2015. godine Gerrard je odigrao 710 takmičarskih utakmica i postigao 186 golova. Potom je otišao u LA Galaxy, gdje je proveo skoro dvije godine, odigravši 38 utakmica i postigavši pet pogodaka. S Liverpoolom je osvojio sve trofeje, osim naslova šampiona Engleske, što mu je ostalo velika neostvarena želja. U dresu nacionalnog tima Engleske nastupio je 114 puta i 21 se upisao u strijelce.