Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Kape su dokaz da se Trumpu baš ne može svaku vjerovati

tump_kape

Pristalice novog američkog predsjednika Donalda Trumpa, koje su u petak prisustvovale inauguraciji u Washingtonu, najglasniju su podršku tokom njegovog inauguralnog govora izrazili nakon što je novi predsjednik pozvao da se “kupuje američko i zapošljava Amerikance”.

No, brojne Trumpove pristalice, koji su i u petak imali na glavama crvenu bejzbol kapu s natpisom “Make America Great Again”, koja je postala zaštitni znak Trumpove kampanje, ne znaju da su te kape proizvedene u Kini, Vijetnamu ili Bangladešu.

Neki od njih bili su ozbiljno zaprepašteni kada su otkrili da su Trumpove kape proizvedene u inosranstvu.

Originalne crvene bejzbol kape s natpisom koji predstavlja Trumpov slogan mogle su se kupiti na web stranici njegove kampanje po cijeni između 25 i 30 dolara, a prema oznaci na unutarnjoj strani proizvedene su u Americi.

No, te su također i mnogo skuplje od onih koje su se u petak prodavale na ulicama Washingtona za 20 dolara.

Joshua Rojas (25) i Alyssa Young (28), koji su iz Teksasa doputovali na inauguraciju, neugodno su se iznenadili kad su ustanovili da je kapa koju su kupili za 20 dolara proizvedena u Vijetnamu.

Slično su prošli i Victoria Scott (13) i njen brat Andrew Scott (12), koji su kupili kape, svaku za 25 dolara. Victorijina je proizvedena u Kini, a Andrewova u Bangladešu.