Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Legenda Uniteda

Giggs optužen zbog nanošenja tjelesnih povreda i prijetnji bivšoj djevojci

giggs (1)

Mora se pojaviti na sudu u Manchesteru 28. aprila, a pušten je na slobodu uz jamčevinu

Selektor nogometne reprezentacija Walesa i legenda Manchester Uniteda Ryan Giggs optužen je za fizički napad na dvije žene u novembru prošle godine.

Giggs je ukupno optužen za tri kaznena djela. U noći 1. novembra 2020. nanio je tjelesne povrede ženi u 30-im godinama, svojoj bivšoj djevojci Kate Greville. Iste noći nasrnuo je na ženu u 20-im godinama, ali je prošla bez povreda. Također je optužen za prijeteće ponašanje i prisilnu kontrolu nad bivšom djevojkom u periodu od decembra 2017. do novembra 2020. godine. Mora se pojaviti na sudu u Manchesteru 28. aprila, a pušten je na slobodu uz jamčevinu.

Ako bi ga se osudilo za zlostavljanje, Giggs bi mogao dobiti kaznu i do pet godina zatvora.

Nije vodio reprezentaciju Walesa otkad je uhapšen u novembru, a tamošnji nogometni savez potvrdio je da Giggs funkciju selektora neće obnašati ni na nadolazećem Evropskom prvenstvu. Nastavlja ga mijenjati bivši selektor U-21 reprezentacije Robert Page.

Giggs je u vezi s Kate Greville bio od 2017. godine. Veza je započela osam mjeseci nakon što se rastao od supruge Stacey, koju je osam godina varao s bratovom suprugom.