Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Giggs: Pomisao da Liverpool može biti šampion kod mene izaziva strah

giggs

Ryan Giggs, legendarni fudbaler Manchester Uniteda koji je dres ovog kluba nosio 24 godine, prije nego što je odlučio da se 2014. povuče, iskreno je za britanske medije istakao da pomisao da Liverpool može biti šampion kod njega izaziva strah, javlja Anadolu Agency (AA).

Giggs je sa Manchester Unitedom osvojio čak 13 naslova šampiona Engleske, čime je klub sa Old Traforda došao do 20. naslova i tako za dva pehara premašio velikog rivala Liverpool, koji ima 18. No, “redsi“ su svoj posljednji šampionski pehar osvojili daleke 1990. godine.

Giggs smatra da je ove sezone Liverpool jedan od glavnih kandidata za šampiona, posebno jer ne igra u evropskim takmičenjima, a svoje viđenje iznio je pišući za britanske medije.

“Gledajući poraz Liverpoola od Seville u prošlosezonskom finalu Lige Evrope pomislio sam, da ako ove sezone ne budu imali pražnjenje na evropskoj sceni i dobro se pripreme u ljeto, mogu imati realne šanse za izazov osvajanja Premier lige. Sa godinom dana u klubu, Jurgen Klopp bolje će odgovarati zahtjevima engleske igre, a i fudbaleri će biti bolje prilagođeni njegovom načinu rada i tokom sedmice neće im ništa odvlačiti pažnju. Stoga se Liverpool može uključiti u ozbiljnu konkurenciju ove godine“, iznosi svoja razmišljanja Giggs.

U jednom dijelu teksta navodi kako je možda i odlazak kapitena Stevena Gerarda dobra stvar za Liverpool, jer su mnogi talentovani igrači izašli iz njegove sjene, a i klub se udaljio od fokusa na jednu osobu.

“Što se tiče perspektive Liverpoolovog osvajanja lige, po prvi put od 1990. godine, ne bi očekivali od mene ništa drugo nego da me to ispunjava strahom. Davno su izazvali United da se vrati u igri kada su osvojili 18. titulu. Dvadeset godina kasnije Manchester United je podigao ljestvicu na 20, a niko s naše strane ne želi vidjeti da se prednost ponovo vratila Liverpoolu“, iskreno je zaključio Giggs.

Sjajni Velšanin je tokom 24 sezone u dresu Manchester Uniteda upisao gotovo nevjerovatnih 963 nastupa u takmičarskim utakmicama postigavši 168 golova. Zanimljivo u 23 sezone za redom postigao je najmanje jedan gol u Premier ligi.