Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

pozivaju ga na olimpijadu

Glavobolja za Salaha, mora birati između Liverpoola i Olimpijade

Premier League – Liverpool vs Watford

Gharib je već neko vrijeme u potrazi za seniorima, iskusnijim igračima koji mogu da pomognu njegovoj reprezentaciji na olimpijskom turniru

Selektor U23 reprezentacije Egipta Shawky Gharib je potvrdio da namjerava da pozove zvijezdu Liverpoola Mohameda Salaha za predstojeće OI u Tokiju.

Gharib je već neko vrijeme u potrazi za seniorima, iskusnijim igračima koji mogu da pomognu njegovoj reprezentaciji na olimpijskom turniru.

Inače, poznato je da ‘olimpijske’, odnosno U23 reprezentacije na OI u svojim redovima mogu da imaju do tri igrača starosti preko 23 godine.

Govoreći za ON Sport, Gharib je otkrio da će Salah biti pozvan, ali i istakao da još nije lično razgovarao sa krilnim napadačam Liverpoola.

“Kada su u pitanju igrači seniori, pozvaćemo Salaha. On je jedini za kojeg smo do sada donijeli odluku jer je jednostavno među tri najbolja igrača na svijetu,” istakao je Gharib, pa dodao:

“Još nisam razgovarao sa Salahom o ovome, ali ako ćemo iskreno, moraće da bude napora i sa njegove strane ukoliko želimo da učestvuje na Olimpijadi.”

Nogometni turnir na Ljetnim olimpijskim igrama u Tokiju će trajati od 22. jula do 8. augusta.