Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Gluhi mačak Ahilej je službeni prorok Svjetskog prvenstva (VIDEO)

achilles

Kao i mnogi zaljubljenici u fudbal koji pokušavaju da predvide rezultate Svjetskog prvenstva u fudbalu u Rusiji i Ahilej je zaposlen proučavanjem reprezentacija, njihovom formom i izostancima. Ali on ima jednu prednost – mačji instinkt.

Bijeli mačak koji živi u muzeju Ermitažu biće službeni vidovnjak koji će pokušati da predvidi pobjednike i gubitnike najvažnijeg svjetskog fudbalskog turnira, koji počinje u Rusiji za dvije sedmice.

Ahileju neće biti lako da ispuni očekivanja i izađe iz sjene slavne hobotnice Paula koji je postao međunarodna zvijezda pošto je tačno pogađao rezultate na SP 2010, uključujući i tačan odabir kasnijeg pobjednika Španije.

Ahilej, jedna od mnogih mačaka koje žive u Ermitažu, već je pogađao rezultate s Kupa konfederacija prošle godine, prenosi Ljepota&zdravlje.

Pošto je gluh, horde novinara koje će čekati njegova proročanstva neće ga moći omesti. Rezultate utakmica će pogađati birajući između dviju zdjelica s istom hranom, ali različitim zastavama.

Ahilej je trenutno na pripremama. Malo je, naime, predebeo.

– Ljudi ga hrane više nego što bi trebalo. Pošto je više ličio na loptu nego na mačka, stavili smo ga na strogu dijetu – rekla je veterinarka Ana Kondratjeva koja sada brine o njemu.