Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Suspendovan zbog namještanja, a s Đokovićem igra za polufinale Roland Garrosa

djokovic

Srbijanski teniser Novak Đoković plasirao se u četvrtfinale Roland Garrosa nakon što je u nedjelju u osmini finala svladao Španjolca Fernanda Verdasca sa 6-3, 6-4, 6-2. Tamo ga čeka Talijan Marco Cecchinato koji ima zanimljivu prošlost.

Đoković će u četvrtfinalu igrati protiv Talijana Marca Cecchinata, koji je napravio veliko iznenađenje pobijedivši Belgijanca Davida Goffina. Cecchinato, koji je 72. igrač svijeta, do sada nikad u karijeri nije prošao prvo kolo na nekom Grand Slam turniru.

No, ima Marco Cecchinato (25) i dobar razlog zašto do sada nije bio tako uspješan. Sredinom 2016. godine suspendovan je na 18 mjeseci i kažnjen s 40.000 eura zbog namještanja mečeva! Tada je bio i u talijanskoj Davis Cup reprezentaciji, a optužen je jer je u oktobru 2015. godine na Challenger turniru u Maroku namjestio meč protiv Poljaka Kamila Majchrzaka. Isto je učinio i u češkom Prostejovu gdje je u paru s Lucom Vannijem igrao protiv Sergeja Betova i Mihaela Elgina.

Cecchinato je kasnije pomilovan jer su utvrđene nepravilnosti prilikom prikupljanja dokaza u slučaju koji se vodio protiv njega, no nikada do kraja nije razjašnjena njegova krivnja.

Drugi nosilac Roland Garrosa, 21-godišnji Nijemac Alexander Zverev, u trećem je meču zaredom nadoknadio zaostatak od 1-2 u setovima i pobijedio Rusa Karena Khachanova s 4-6, 7-6 (4), 2-6, 6-3, 6-3, te je po prvi put u karijeri izborio mjesto u četvrtfinalu na Grand Slam turnirima.

Zverev će u četvrtfinalu igrati protiv Austrijanca Dominica Thiema koji je sa 6-2, 6-0, 5-7, 6-4 nadigrao Japanca Keija Nishikorija. Thiem je u posljednje dvije godine bio polufinalist Roland Garrosa i oba puta je gubio od Rafaela Nadala.