Gojak: Bilo bi lijepo pobjedom započeti Evropsku ligu

amer gojak

Amer Gojak u aktualnoj sezoni u Dinamovih udarnih jedanaest stiče status zvijezde Modrih, navode Sportske novosti. Imao je Dinamo dobrih priča ove sezone. Pogodio je s pojačanjima, plasirao se u Evropsku ligu, bio je na korak do Lige prvaka, a na tribine se vraćaju navijači… Modri danas žive krasne dane, tu nema dvojbe. Bilo je igrača koji su se isticali, od Zagorca, Ademija, Olma, Oršića, Hajrovića, Gavranovića, Dilavera, Theophile-Catherinea…

– Naravno da sam se nadao startnoj postavi. Zapravo, bio sam uvjeren da ću se nametnuti. Dobro sam odradio pripreme, pun sam samopouzdanja, povreda nema, a i lopta me sluša. I da tražim neki izgovor, ne bih ga mogao pronaći. Dakle, sve je bilo na meni, a kada je tako, onda mi je najlakše, rekao je.

Koja je tajna, zašto igrate tako dobro?

– Ne bih isticao sebe. Nisam takav tip. Mislim da su moje dobre igre plod rada cijele ekipe. Uvijek kolektiv izbacuje pojedinca. Nekada sam to ja, nekada neko drugi, a sve to su službi rezultata. Moram priznati da mi je gušt trenirati i igrati u ovom Dinamu. Sve se posložilo u ovoj sezoni, od atmosfere do forme. Od tribina koje su se počele puniti do dobre igre.

Koliko je na vaše dobre igre utjecao Nenad Bjelica?

– Nije lako biti trener. Kada ide dobro, kada su rezultati pravi onda su zaslužni igrači. Kada krene po zlu, onda je prvi trener na meti. I zato me taj posao niti malo ne privlači zasad. Što se šefa tiče, nemam nikakvih zamjerki. Osjeti se da je bio igrač i da nas razumije. Nema povišenih tonove nego nameće autoritet znanja, a kada je tako, onda te ekipa slijedi. Trener je uveliko zaslužan za ovu atmosferu koja nas prati i svakako najzaslužniji za dobre rezultate s kojima smo otvorili sezonu.

Je li se to nama samo čini, ali djelujete brže ove sezone, kao da ste postali brži, hitriji? I brže se rješavate lopte…

– Godinu dana sam stariji, iskusniji pa i bolji. To je normalan proces. Nerado pričam o sebi, neka to čine drugi, ali dobro se osjećam i to se valjda vidi.

A kako će Dinamo protiv Fenerbahčea? Može li se u Maksimiru pobijediti poznati turski klub?

– Uf… Kako bi bilo lijepo otvoriti grupu pobjedom. To bi nas moglo gurnuti jako daleko. Iako, nećemo si lagati. Svjesni smo protiv koga igramo, kakav je Fener klub i koliko će truda trebati uložiti. A na kraju sve zavisi i o onom zrncu sreće koji je nedostajao protiv Young Boysa. Mislim da smo svi spremni i jedva čekamo tu utakmicu. Nadam se pred punim Maksimirom koji je zaslužio jednu veliku evropsku pobjedu.