Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Golčina Benzeme u debiju za klub koji ga plaća 200 miliona eura po sezoni

karim benzema
Foto: Twitter

Benzema je za prvake Saudijske Arabije potpisao 6. juna, a mjesec i pol kasnije debitirao za klub u Arapskom kupu prvaka

Karim Benzema debitirao je za Al Ittihad, klub iz Saudijske Arabije u koji je otišao iz Real Madrida za 200 miliona eura godišnje plaće. Njegov debi obilježili su asistencija za izjednačenje i golčina za pobjedu protiv tuniškog Esperancea. Utakmica je završila 2:1.

Benzema je za prvake Saudijske Arabije potpisao 6. juna, a mjesec i pol kasnije debitirao za klub u Arapskom kupu prvaka. Al Ittihad je smješten u grupu A, sljedeću utakmicu igra protiv Sfaxiena, još jednog kluba iz Tunisa, a onda protiv iračke Al-Shorte. Dvije najbolje ekipe proći će grupu i izboriti četvrtfinale takmičenja.

Al Ittihad je dobro krenuo u tom smjeru iako je tuniški tim prvi stigao do gola. Oussema Bouguerra zabio je u 26. minuti, a samo tri kasnije Benzema je pronašao Abderrazaka Hamdallah za izjednačenje rezultata. Za pobjedu je pogodio u 52. Bio je to krasan gol postignut udarcem izvan kaznenog prostora.