Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

haos na bh. moru

Opšta tuča u Neumu, ima povrijeđenih i uhapšenih. Oštećeni automobili i pizzerija

policija neum
Foto: Pixsell/Arhiv
Ilustracija

Tokom incidenta došlo je i do saobraćajne nesreće u kojoj je SB vozilom marke Golf udario u desnu bankinu, a potom u opremu terase jedne pizzerije

Dvije osobe zadobile su lakše ozlijede u masovnoj tučnjavi koja se dogodila u četvrtak u Neumu, a jedna je osoba zadržana u prostorijama Policijske postaje za otriješenja, doznaje se u petak u MUP-u HNK.

Prema policijskom izvještaju, Policijskoj postaji Neum više građana je prijavilo da je u Ul. F. Tuđmana došlo do narušavanja javnog reda i mira u većem obimu od strane više osoba.

Došlo i do saobraćajne nesreće

U narušavanju JRiM, tj. tučnjavi s jedne strane sudjelovali su SM (1986.) iz Neuma, MM (1990.) iz Živinice, AT (1976.) iz Visokog, RP (1995.) iz Stoca, SB (1983.) iz Neuma, kao druge SD (2006.) iz Stoca, MM (1989.) iz Neuma, AZ (1998.) iz Gračanice, MB (2000.) iz Neuma i TP (1997.) iz Gračanice, navode iz policije.

Lakše tjelesne ozljede zadobile su MA i AZ, a osoba inicijala SM zadržana je u prostorijama Policijske postaje do otriješenja.

Tokom incidenta došlo je i do saobraćajne nesreće u kojoj je SB vozilom marke Golf udario u desnu bankinu, a potom u opremu terase jedne pizzerije.

Oštećena dva vozila

Uviđaj su izvršili djelatnici Policijske postaje Neum.

Dodatno, prilikom smirivanja nastale situacije došlo je i do prometne nesreće u kojoj je oštećeno parkirano službeno vozilo marke VW Golf od strane vozila marke BMW kojim je upravljao RP

Poduzmite sve potrebne mjere te slijedi podnošenje prekršajnih prijava, dodaje se u policijskom izvještaju.