Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Golman Beneventa pogodio za najveću blamažu Milana (VIDEO)

brignoli

Benevento je bio idealan protivnik za Gattusov debi, imajući u vidu da je ova ekipa zabilježila sve poraze u prethodnih 14 kola.

Milan se, međutim, namučio i protiv takvog rivala, i iako je djelovalo da će uspjeti da osvoji sva tri boda, u posljednjim trrenucima nadoknade vremena dogodila se senzacija – historijski bod Beneventa u Seriji A, koji je domaćem timu doneo golman Brignoli pogotkom u 95. minutu za konačnih 2:2!

Gattusov tim je od samog početka pokušao da izvrši pritisak, dobre prilike su u uvodnih 15 minuta imali Bonaventura u trećem i Kalinić u 12. minutu, a domaći su zaprijetili na isteku prvih pola sata igre, preko Pariginija.

Na vodeći gol ”Rossonera” čekalo se do 38. minuta, kada je Kessie probio po desnoj strani, potom centrirao u peterac na drugu stativu, a Bonaventura je nekako sa par metara uspio da ugura tu loptu u mrežu – 0:1.

Tim rezultatom se ušlo u drugo poluvrijeme, a poslije nepunih pet minuta igre u nastavku Benevento stiže do izjednačenja.

Strijelac je bio rumunski internacionalac Puškaš koji je bio na pravom mjestu, pošto je Donnarruma odbio loptu poslije projektila sa dvadesetak metara – 1:1.

Gosti, naravno, preuzimaju inicijativu, a ona ima je donela rezultat već u 57. minutu, kada je hrvatski reprezentativac Nikola Kalinić, na asistenciju Bonaventure postavio konačnih 1:2.

Novi problem za ekipu Gattusa dogodio se u 75. minutu, kada je Romagnoli okliznuo u pokušaju da zaustavi jednu kontru gostiju, tom prilikom je napravio prekršaj za drugi žuti karton, pa je Milan do kraja morao sa igračem manje.

Brojčanu prednost domaći su iskoristili u poslednjim sekundama meča, kada se i golman Brigoli priključio napadu i – postigao gol za izjednačenje na 2:2!!!