Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

bh telecom premijer liga

Golman FK Radnik iz Bijeljine prebolio koronu, nije imao simptome

kozlic (1)

Trener Slavko Petrović privodi kraju prvu sedmicu priprema, a kako je istakao zadovoljan je urađenim kao i fizičkom spremom igrača

Obavezna kontrola na COVID-19 obavljena je u FK Radnik iz Bijeljine, a analize su potvrdile da je Dalibor Kozić, golman Radnika, preležao ovaj virus iako nije imao nikakve simptome, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz kluba je saopćeno kako je pored Kozića i pomoćni fizioterapeut Nikola Rebrović imao isti slučaj, a kod njih dvojice su se već stvorila antitijela, tako da bi oni trebali biti bezbrižni kada je ovaj virus u pitanju.

“I Kozić i Rebrović trenutno su u pogonu. Kozić aktivno trenira, a Rebrović je tu na pomoći igračima. Pored njih dvojice svi ostali igrači, članovi stručnog štaba te svi drugi zaposleni u klubu negativni su na ovaj virus”, navodi se u saopćenju.

Trener Slavko Petrović privodi kraju prvu sedmicu priprema, a kako je istakao zadovoljan je urađenim kao i fizičkom spremom igrača.

“Igrači su radili tokom ove pauze individualno tako da su došli spremni na pripreme. Očekuju nas još dvije sedmice u Bijeljini, a potom putujemo na Zlatibor. U subotu ćemo odigrati i prvi trening meč protiv naših juniora, gdje ćemo dva poluvremena odigrati s različitim postavama”, rekao je Petrović.

Dodao je kako će do odlaska na Zlatibor odigrati još jedan meč, a na pripremama će imati priliku da odigraju još najmanje tri utakmice.