Fudbal

bh telecom premijer liga

Golman FK Radnik iz Bijeljine prebolio koronu, nije imao simptome

25/06/2020

Trener Slavko Petrović privodi kraju prvu sedmicu priprema, a kako je istakao zadovoljan je urađenim kao i fizičkom spremom igrača

Obavezna kontrola na COVID-19 obavljena je u FK Radnik iz Bijeljine, a analize su potvrdile da je Dalibor Kozić, golman Radnika, preležao ovaj virus iako nije imao nikakve simptome, javlja Anadolu Agency (AA).

Iz kluba je saopćeno kako je pored Kozića i pomoćni fizioterapeut Nikola Rebrović imao isti slučaj, a kod njih dvojice su se već stvorila antitijela, tako da bi oni trebali biti bezbrižni kada je ovaj virus u pitanju.

“I Kozić i Rebrović trenutno su u pogonu. Kozić aktivno trenira, a Rebrović je tu na pomoći igračima. Pored njih dvojice svi ostali igrači, članovi stručnog štaba te svi drugi zaposleni u klubu negativni su na ovaj virus”, navodi se u saopćenju.

Trener Slavko Petrović privodi kraju prvu sedmicu priprema, a kako je istakao zadovoljan je urađenim kao i fizičkom spremom igrača.

“Igrači su radili tokom ove pauze individualno tako da su došli spremni na pripreme. Očekuju nas još dvije sedmice u Bijeljini, a potom putujemo na Zlatibor. U subotu ćemo odigrati i prvi trening meč protiv naših juniora, gdje ćemo dva poluvremena odigrati s različitim postavama”, rekao je Petrović.

Dodao je kako će do odlaska na Zlatibor odigrati još jedan meč, a na pripremama će imati priliku da odigraju još najmanje tri utakmice.

Komentari

Leave a Reply

Vaša email adresa neće biti objavljivana.