Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Golman skrivio gol, pa dobio batine od gazde kluba

degra-gol

Grčka je oduvijek sama srž nogometne strasti, ali ponekad se stvari otmu kontroli.

Naime, Grčkom, Balkanom, pa i Europom brzo se proširila vijest da je Alexis Kouias, gazda nogometnog kluba Larisse, pretukao golmana svoga kluba Mathiasa Degru.

Degra je, istina, napravio neshvatljivu grešku u meču protiv Iraklisa koji je, najviše njegovom zaslugom, završen rezultatom 2:2 i zbog toga bio izbačen iz prvog tima.

https://www.youtube.com/watch?v=vqV5arYMCIY

– Želim se izviniti navijačima, izgubili smo dva boda zbog moje greške. Ali takve stvari se događaju i najboljima, ovo mi se prvi put dogodilo i šokiran sam. Kada sam izašao sa terena Kouias me pozvao, uhvatio za vrat i udario. Kada je to želio učiniti drugi put, reagirao sam i počeo se braniti Tu je bilo 20 ljudi, koji su mogli vidjeti šti se dogodilo – rekao je Degra.

Čak ga je i trener Angelos Anastasijadis osudio i poručio mu da napusti klub i da mu više nije potreban.

– Uživao sam u nogometu, s velikim zadovoljstvom sam dolazio na treninge, ali sada mi je muka. Razmišljao sam da idem na sud, jer mi se ovo prvi put događa. Ja sam stranac i ne znam da li su ovakve stvari normalne. Ne želim da stvaram probleme. Nisam spavao cijelu noć, a onda sam plakao. Ova greška će me progoniti dok ne umrem, gledao sam snimak 2.000 puta. Plakao je i moj otac, rekao mi je da se vratim u Argentinu i da ne trebam ovo raditi. Mislim da ću otići iz Grčke. Proveo sam devet godina u Evropi i sada moram da se vratim u Argentinu – dodao je Degra.