Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Liga prvaka: Barca sa sedam golova ispratila Celtic, uvjerljiv trijumf Bayerna

barcelona-celtic

U utorak navečer diljem Evrope su se igrale prve utakmice u okviru prvog kola grupne faze Lige prvaka, najelitnijeg klupskog takmičenja u Evropi, javlja Anadolu Agency (AA).

PSG je u vrlo neizvjesnoj utakmici u grupi A na “Parku prinčeva” igrao neriješeno 1:1 protiv Arsenala. Edinson Cavani bio je strijelac za Parižane nakon svega 44 sekunde utakmice, a bod Topnicima osigurao je Alexis Sanchez u 77. minuti,

U drugom meču iste grupe Basel je na stadionu St. Jakob-Park u Baselu također odigrao 1:1 protiv ekipe Ludogoretsa. Bugari su poveli golom Cafua, a na 1:1 poravnao je Steffen.

U grupi B Dynamo Kyiv je na stadionu NSK Olimpijs'kyj u Kievu poražen od Napolija sa 1:2. Garmaš je doveo Kijevljane u vodstvo, a Arkadiusz Milik zabio je dva pogotka u završnici prvog poluvremena za preokret Napolitanaca.

U istoj grupi Benfica i Bešiktaš na Estádio do Sport Lisboa e Benfica u Lisabonu igrali su neriješeno 1:1. Benfica je golom Cevija u 12. minuti prvog poluvremena povela s 1:0, a bod Bešiktašu donio je Talisca u trećoj minuti sudačke nadoknade

U prvom meču grupe C Barcelona je na Camp Nou sa visokih 7:0 savladala ekipu Celtica. Neymar je ubilježio četiri asistencije i gol, Messi postigao tri gola i upisao asistenciju, a dva puta mrežu gostiju zatresao je Suarez.


Drugi meč u ovoj grupi između Manchester Citya i Borussije Monchengladbach odgođen je zbog nevremena. Utakmica koja se trebala igrati na “Etihadu” odgođena je zbog natopljenog terena na kojem nije bilo moguće igrati.

U okviru grupe D Bayern München je večeras na Allianz Areni u Münchenu savladao Rostov sa 5:0.
Bavarci su otključali vrata gostiju pogocima Roberta Lewandowskog i Thomasa Müllera u prvom poluvremenu, a onda je posao u nastavku dovršio Joshua Kimmich s dva pogotka te Bernat s jednim.


U drugoj utakmici iste grupe PSV na “Philips Stadionu” u Eindhovenu poražen od Atlético Madrida sa 0:1. Strijelac jedinog pogotka na utakmici bio je Saul Niguez u 43. minuti.

U okviru prvog kola grupne faze Lige prvaka u srijedu su od 20.45 sati na programu utakmice Bayer Leverkusen – CSKA Moscow, Club Brugge KV – Leicester, FC Porto – FC Copenhagen, Juventus – Sevilla, Legia – Dortmund, Lyon – Dinamo Zagreb, Real Madrid – Sporting i Tottenham – Monaco.