Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

kvalifikacije za lp

Golman u 12. minuti nadoknade odveo Olimpiju u grupnu fazu evropskog takmičenja

FOTO: Screenshot

Olimpija će u trećem pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka igrati protiv boljeg iz duela Žalgirisa i Galatasaraya u Istanbulu

Prvi put u historiji ljubljanska Olimpija će igrati u grupnoj fazi jednog evropskog takmičenja, a najviše zasluga za to ima golman Matevž Vidovšek.

Nakon što je prvi susret drugog pretkola Lige prvaka između Ludogoreca i Olimpije u Bugarskoj završen rezultatom 1:1, sinoć je u Ljubljani viđen spektakularan meč.

Ludogorec je poveo preko Kirila Despodova u 15. minuti, a tri minute kasnije Timi Maks Elšnik pogodio je za 1:1.

U sudijskoj nadoknadi drugog poluvremena viđena je prava drana.

Najprije je Elšnik svojim drugim golom u 90+2. minuti doveo Olimpiju u vodstvo rezultatom 2:1, a šansu da susret odvede u produžetke Ludogorec je dobio u 90+12. minuti kada je dosuđen penal za njih.

Kiril Despodov je preuzeo odgovornost na sebe, no 23-godišnji Vidovšek je sjajno pročitao njegovu namjeru i odbranio udarac kojim je izbacio ekipu Ivayla Peteva iz kvalifikacija za Ligu prvaka, a svojoj ekipi osigurao najmanje igranje grupne faze Konferencijske lige.

Olimpija će u trećem pretkolu kvalifikacija za Ligu prvaka igrati protiv boljeg iz duela Žalgirisa i Galatasaraya u Istanbulu. U prvoj utakmici u Litvaniji rezultat je glasio 2:2.