Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

liga prvaka

Golovi koje su postigli u finišu prve utakmice večeras daju nadu Juventusu i Sevilli

Obje utakmice igraju se večeras od 21.00

Nogometaši Juventusa dočekuju večeras ekipu Porta u revanš meču osmine finala Lige prvaka, dok će Borussia Dortmund ugostiti Sevillu.

Porto ima prednost od 2:1 iz prve utakmice u Portugalu.

Navijače Juventusa uoči revanša ohrabruje povratak Alvara Morate u formu. Morata je na posljednje dvije utakmice postigao tri gola, uključujući i pogodak u pobjedi protiv Lazija (3:1) za vikend.

Morata je postigao šest golova u ovoj sezoni Lige prvaka, dva više od Cristijana Ronalda koji je za vikend dobio prijeko potreban odmor. On je u meču s Lazijom odigrao samo posljednjih 20 minuta i trebalo bi da bude svjež za večerašnji susret.

Trener Juventusa Andrea Pirlo se nada da će se se Giorgio Chiellini i Matthijs de Ligt oporaviti na vrijeme, dok su van stroja i dalje Paulo Dybala i Rodrigo Bentancur.

Porto, takođe, ima problem s povrijeđenim igračima među kojima je i defanzivac Pepe.

Borussia Dortmund je u prvom meču protiv Seville slavila sa 3:2, uz dva gola Erlinga Haalanda.

Međutim, Dortmund je tokom vikenda izgubio od Bayerna iz Minhena sa 4:2, što bi moglo da ostavi traga na njemački tim, dok je Haaland u 60. minutu napustio teren zbog povrede.

Na drugoj strani, Sevilla je u velikim problemima pošto je od meča u Njemačkoj izgubila tri od četiri utakmice, a posljednji od Elchea koji se bori za opstanak u Primeri.

Obje utakmice igraju se večeras od 21.00.