Goran Sablić novi trener NK Široki Brijeg

goran-sablic

Goran Sablić, nekadašnji igrač Hajduka i Dinama iz Kijeva, te trener hrvatskog prvoligaša RNK Split novi je šef stručnog štaba bh. premijerligaša, Širokog Brijega, odlučio je Upravni odbor kluba sa ”Pecare”.

Sablićevi asistenti na klupi ekipe iz Hercegovine bit će dosadašnji šef stručnog štaba Denis Ćorić, te Mirko Hrgović, bivši fudbalski ”A” reprezentativac Bosne i Hercegovine i prvotimac Širokog Brijega, javlja Anadolu Agency (AA).

Upravni odbor odlučio je da v.d. direktora NK Široki Brijeg bude dosadašnji generalni sekretar Dragan Soldo, koji će na ovoj funkciji naslijediti Josipa Bevandu. Sportski direktor Širokobriježana i u narednom periodu ostat će Dalibor Šilić.

Poslije 18. odigranih kola u jesenjem dijelu Premijer ligi BiH Široki Brijeg je na sedmom mjestu sa 26 bodova, tri manje od Slobode i mjesta koji u nastavku sezone vodi u Ligu za prvaka.

Cilj Širokog Brijega u proljetnom dijelu šampionata je da u preostala četiri kola prvog dijela sezone izbori plasman u Ligu za prvaka, pa u dodatnih 10 kola bori se za plasman u kvalifikacije UEFA Evropa lige.

U prvom kolu nastavka prvenstva 25. februara Široki Brijeg bit će gost Metalleghea BSI.