Vremenska prognoza Stanje na putevima Kursna lista

Penguinsi i Capitalsi odigrali jednu od najluđih utakmica NHL-a

hokej

Hokej je u Americi u zadnje vrijeme postao puno čvršći, odbrane su puno bolje, golmani također i golova je, u prosjeku, sve manje.

No, hokejaši Pittsburgh Penguinsa i Washington Capitalsa sinoć su nas vratili u lude ‘80-e, kad su golovi padali kao na traci. Pittsburgh je slavio 8:7 golom u produžetku, nakon što su Capitalsi vodili s 3:0. U utakmici sa 65 udaraca na gol.

Samo 13 minuta kasnije bilo je 5:3 za domaćine, pa 5:5, pa 7:5 za Penguinse. Pa 7:7.

U drugoj trećini palo je čak devet golova, a ponajbolji golman lige Braden Holtby iz Washingtona na toj je utakmici izgledao kao početnik. Čak 21 igrač upisao je barem jedan bod u utakmici koja će ostati upamćena kao jedna od najluđih u istoriji NHL-a. Jevgenij Malkin upisao je hat-trick, a zanimljivo je da ponajbolji igrač lige, Aleksandar Ovečkin, nije zabio nijedan gol.

“Pa, ne znam što bih rekao. Ta druga trećina je bilo 20 najnevjerovatnijih minuta u kojima sam sudjelovao u karijeri. Neviđena utakmica”, rekao je Mike Sullivan, trener Pittsburgh Penguinsa, koji su prekinuli svoj niz od tri uzastopna poraza, ali i veliki niz Capitalsa, koji do ove utakmice nisu izgubili devet susreta i vodeća su ekipa istočne konferencije.

Rezultati sinoć odigranih utakmica NHL lige:

Los Angeles – Tampa Bay 1:2 (1:1, 0:1, 0:1)

San Jose – Winnipeg 5:2 (1:0, 2:0, 2:2)

Pittsburgh – Washington 8:7 (0:2, 6:3, 1:2, 1:0)

Edmonton – Arizona 3:1 (1:0, 2:1, 1:0)

nhl