sporazumni raskid

Goran Sablić više nije trener FK Sarajevo

goran sablic – fena (1)

Klub ovom odlukom želi nastaviti putem promjena koje će donijeti novu energiju i kvalitetnije rezultate

Upravni odbor Fudbalskog kluba Sarajevo postigao je dogovor sa dosadašnjim šefom stručnog štaba Goranom Sablićem o sporazumnom prekidu saradnje, objavili su iz kluba sa Koševa.

Uzimajući u obzir sve objektivne okolnosti u kojima se Klub našao početkom i sredinom godine, te razumijevajući da je bilo očekivano da se na terenu vidi sve ono što nije funkcioniralo na odgovarajućem nivou unutar kluba, Klub ovom odlukom želi nastaviti putem promjena koje će donijeti novu energiju i kvalitetnije rezultate.

„Želimo napraviti potrebne iskorake u smjeru nove vizije, te sa novim ljudima na ključnim pozicijama ostvariti i u organizaciji Kluba i na terenu rezultate kakvim Fudbalski klub Sarajevo stremi. Gospodinu Goranu Sabliću zahvaljujemo što je bio uz Klub u jednom od najtežih perioda u njegovoj historiji, u kojem je bio i više od trenera. Zbog toga će u našem Klubu uvijek biti dobrodošao i imati prijatelja. Uvijek je nastojao da uprkos zahtjevnim okolnostima napravi najbolje za Klub i želimo mu puno uspjeha u daljoj karijeri!“, istakao je Ismir Mirvić, predsjednik Upravnog odbora FK Sarajevo.

Upravni odbor će blagovremeno obavijestiti javnost o izboru novog šefa stručnog štaba FK Sarajevo.